Volledig scherm
De Hessel Mulertbrug in Ommen. Foto Sandra Veltmaat

Fietsverkeer Vechtbrug moet veiliger worden

OMMEN - De gemeente Ommen gaat de aansluiting van het fietsverkeer aan de noordkant van de Vechtbrug binnenkort aanpassen.

De nieuwe situatie gaf onduidelijkheden bij fietsers en leverde soms gevaarlijke situaties op, zo meldt de gemeente in een persbericht. Wethouder Ilona Lagas: "Na de eerste reacties hebben wij de fietsstroken beter aangegeven en is de bebording aangepast. Dit is niet voldoende gebleken. Deze week gaat een verkeersgroep kijken welke maatregelen nodig zijn om de situatie definitief te verbeteren."

De aanpak van de brug en de kruising is onderdeel van het verkeersplan dat het verkeer om het centrum van Ommen leidt. Hiervoor moet de Varsenerdijk autoluw zijn en de aansluiting met de Danteweg worden aangepast. Lagas: "Als het verkeersplan volledig is uitgevoerd, komt er minder autoverkeer over deze kruising en is het dus ook voor fietsers een stuk overzichtelijker. Omdat dit nog even op zich laat wachten, gaan we nu maatregelen nemen om de situatie voor fietsers veiliger en overzichtelijker te maken.'

Vechtdal