Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van Samen Doen in Ommen. © Gemeente Ommen

Financiële onzekerheid over voortzetting Samen Doen-team Ommen

Ommenaren die ondersteuning nodig hebben op gebied van bijvoorbeeld jeugd- of ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuisbegeleiding, beschermd wonen of maatschappelijk werk kunnen ook na de jaarwisseling blijven leunen op het vertrouwde Samen Doen-team dat in hun gemeente actief is. 

Hoewel op sommige punten kritiek wordt geuit, is de Ommer politiek in het algemeen positief over de laagdrempelige werkwijze van dit in 2015 gevormde team van generalistisch denkende medewerkers van diverse instellingen. Maar bij de bespreking van het voorstel om door te gaan met het team, sputterden donderdagavond in de raadscommissie meerdere fracties tegen vanwege de onzekere financiering.

  1. Ommenaar Roel Gaasbeek (75) drievoudig atletiekkampioen

    Ommenaar Roel Gaasbeek (75) drievoudig atletiek­kam­pi­oen

    Roel Gaasbeek uit Ommen rent op zijn 75ste nog allerlei atletiektitels bij elkaar. Op het NK Indoor voor Masters 75+ in Apeldoorn won hij drie loopafstanden in zijn categorie. Tot zijn eigen grote verbazing. ,,Ik ben nog niet helemaal fit, ik was zonder hoge verwachtingen naar Omnisport in Apeldoorn gegaan maar torende er toch bovenuit.’’ De sportschoolhouder, lid van de atletiekvereniging Veteranen Nederland, geniet nog altijd van sportieve uitdagingen.

Vechtdal