Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van Samen Doen in Ommen. © Gemeente Ommen

Financiële onzekerheid over voortzetting Samen Doen-team Ommen

Ommenaren die ondersteuning nodig hebben op gebied van bijvoorbeeld jeugd- of ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuisbegeleiding, beschermd wonen of maatschappelijk werk kunnen ook na de jaarwisseling blijven leunen op het vertrouwde Samen Doen-team dat in hun gemeente actief is. 

Hoewel op sommige punten kritiek wordt geuit, is de Ommer politiek in het algemeen positief over de laagdrempelige werkwijze van dit in 2015 gevormde team van generalistisch denkende medewerkers van diverse instellingen. Maar bij de bespreking van het voorstel om door te gaan met het team, sputterden donderdagavond in de raadscommissie meerdere fracties tegen vanwege de onzekere financiering.

  1. Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk
    PREMIUM

    Pim verhuisde met zijn broze botten 3 keer in 4 jaar. Nu is hij thuis in Ommen. Eindelijk

    De guitige lach hangt dan eindelijk in het fotolijstje, op de deur voor het appartement waar Pim van den Brink sinds afgelopen maandag woont. Er is de afgelopen jaren heel wat afgezeuld met de 23-jarige Ommenaar. Drie verhuizingen in vier jaar, maar na een verblijf aan de Ommeresstraat heeft hij zijn plek gevonden in De Esrand. Een verbouwd en modern complex van Baalderborg Groep. ,,Nu ben ik hier, en blijf ik hier. Dit is Ommen, en hier voel ik me thuis.”

Vechtdal