Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Fors lagere straf dan eis voor hulp bij invoer cocaïne naar Ommen

Een 40-jarige man uit Almelo is niet verantwoordelijk voor de daadwerkelijke invoer van 10 kilo coke vanuit Zuid-Amerika naar Ommen. Wel heeft hij meegeholpen bij het uitladen ervan, zo vonniste de rechtbank in Zwolle donderdag. De man kreeg een celstraf van 180 dagen waarvan 114 dagen voorwaardelijk opgelegd.

Dat betekent dat Clifford R. niet terug de cel in hoeft: hij heeft het restant al in voorarrest uitgezeten. R. was op 15 juli 2015 aanwezig toen een vrachtwagen met siroop op een industrieterrein in Ommen werd gelost. In de siroop zat vloeibare cocaïne, zo wist de politie al, die de uitladers overviel. De politie wist dit nadat de Douane in Antwerpen al argwaan kreeg over een halflege container die iets te lang in de haven van Antwerpen stond. De container stond bovendien op naam van R. De man zei twee weken terug dat de coke hem in de schoenen was geschoven. Zo waren zijn medeverdachten twee weken terug niet voor de rechter gedaagd.

Dat hij daadwerkelijk verantwoordelijk was voor de invoer van de coke achtte de rechtbank niet bewezen. Omdat hij wel bij het lossen aanwezig was en de container op naam van zijn bedrijf stond, is hij echter wel medeplichtig, oordeelde de rechtbank. Dat leverde een aanzienlijk lagere straf op dan de eis van 2 jaar cel.

  1. Campings Ommen protesteren tegen hogere toeristentax

    Campings Ommen proteste­ren tegen hogere toeristen­tax

    Recreatieondernemers protesteren tegen de verdere verhoging van de toeristenbelasting in de gemeente Ommen. In 2015 ging het tarief van tachtig eurocent naar een euro, in de jaren 2020 tot en met 2024 moeten toeristen tien cent meer betalen voor een overnachting op een camping of in een hotel. ,,Een verhoging van tien procent, daarmee prijst Ommen zich uit de markt’’, waarschuwt Gerrit-Jan Hagedoorn. De eigenaar van recreatiepark de Beerze Bulten praat mede namens zijn collega's.

Vechtdal