Op het terrein van Content Themafeesten aan de Westerweg in Beerzerveld mag vastgoedeigenaar Hutten maximaal zes woningen realiseren.
Volledig scherm
Op het terrein van Content Themafeesten aan de Westerweg in Beerzerveld mag vastgoedeigenaar Hutten maximaal zes woningen realiseren. © Tom van Dijke

Geen hotel voor arbeidsmigranten maar huizen voor starters en senioren Beerzerveld

Geen hotel-pension met 24 bedden op twaalf kamers aan de Westerweg in Beerzerveld, maar woningbouw. Met dat aangepaste plan hoopt vastgoedeigenaar Herman Hutten binnenkort groen licht te krijgen van omwonenden en de Ommer politiek. Op de plek van horecapand Content mogen in plaats van een pension maximaal zes woningen komen, waarvan de ontwerpen voldoen aan de welstandseisen van het Oversticht.

  1. Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”
    PREMIUM

    Leo Hoksbergen, nieuwe kwartierma­ker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrek­kers”

    De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.

Vechtdal