Alain de Jong begint op eerste kerstdag aan zijn wandeltocht, op 1 januari hoopt hij na 200 kilometer lopen aan te komen in Heerenveen, waar zijn zieke schoonzus woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain de Jong begint op eerste kerstdag aan zijn wandeltocht, op 1 januari hoopt hij na 200 kilometer lopen aan te komen in Heerenveen, waar zijn zieke schoonzus woont. © Gideon de Jong

Geen kerst voor Alain uit Ommen, maar wandelen voor zijn zieke schoonzus

Tweehonderd kilometer in acht dagen. Voor een geoefende wandelaar een eitje, maar voor Alain de Jong is het een behoorlijke uitdaging. De Ommenaar onderneemt deze expeditie om geld in te zamelen voor zijn schoonzus die aan een agressieve vorm van spierziekte multiple sclerose lijdt. Zij zal zomer volgend jaar een dure stamcelbehandeling in Mexico ondergaan, die niet door de verzekeraar wordt vergoed.

 1. Bonte stoet oldtimertrekkers brengt kerstsfeer in Vechtdal en Twente: hart onder de riem in lockdown
  PREMIUM
  video

  Bonte stoet oldtimer­trek­kers brengt kerstsfeer in Vechtdal en Twente: hart onder de riem in lockdown

  Inwoners van Sibculo en Beerzerveld die zaterdagavond rustig televisie zaten te kijken, werden plotseling verrast door puffende oldtimers die door hun straat reden. Trekkerliefhebbers uit Twente en het Vechtdal hielden voor de tweede keer een toertocht door de regio met hun verlichte vehikels. Om mensen een hart onder de riem te steken in de huidige lockdown. Bart Klumpers uit Sibculo legde de bonte kerststoet vast met zijn videocamera en drone.
 1. Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn

 2. Laatste vluchten komen aan uit Zuid-Afrika, VK en Zuid-Amerika
  Play

  Laatste vluchten komen aan uit Zuid-Afri­ka, VK en Zuid-Amerika

Vechtdal