Alain de Jong begint op eerste kerstdag aan zijn wandeltocht, op 1 januari hoopt hij na 200 kilometer lopen aan te komen in Heerenveen, waar zijn zieke schoonzus woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain de Jong begint op eerste kerstdag aan zijn wandeltocht, op 1 januari hoopt hij na 200 kilometer lopen aan te komen in Heerenveen, waar zijn zieke schoonzus woont. © Gideon de Jong

Geen kerst voor Alain uit Ommen, maar wandelen voor zijn zieke schoonzus

Tweehonderd kilometer in acht dagen. Voor een geoefende wandelaar een eitje, maar voor Alain de Jong is het een behoorlijke uitdaging. De Ommenaar onderneemt deze expeditie om geld in te zamelen voor zijn schoonzus die aan een agressieve vorm van spierziekte multiple sclerose lijdt. Zij zal zomer volgend jaar een dure stamcelbehandeling in Mexico ondergaan, die niet door de verzekeraar wordt vergoed.

 1. Testattracties oogsten lof en kritiek: hoe veilig is het tussen de ‘ongeteste’ kinderen?
  PREMIUM
  1

  Testattrac­ties oogsten lof en kritiek: hoe veilig is het tussen de ‘ongeteste’ kinderen?

  Onder de noemer Testen voor Toegang zijn in deze regio 24 evenementen en attracties in april toegankelijk voor publiek. Een proeftuin die moet uitwijzen of het werken met negatieve testbewijzen effectief is. ,,Eindelijk’’, zegt de een, die zijn gezin onmiddellijk inschrijft. Anderen vrezen dat het de opmaat is voor een ‘nieuw normaal’, waarbij je zonder negatieve test nergens meer binnenkomt. En er is de angst dat de proef juist voor extra besmettingen gaat zorgen.
 1. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant

 2. Terrassen weer open? 'Heb er hartstikke veel zin in'
  Play

  Terrassen weer open? 'Heb er hartstikke veel zin in'

Vechtdal