Volledig scherm
Eric Epskamp, burgemeester Hans Vroomen en Ronald Heemskerk © Harry Woertink

Geen voetbalplaatjes, maar historische foto's bij Jumbo Ommen

Bij elke tien euro boodschappen bij de Jumbo in Ommen krijg je vanaf vandaag een zakje met foto's. Vanaf vandaag is een bijbehorend boek te koop in de supermarkt aan de Markt in Ommen.  

Op initiatief van Jumbo Ommen is een nieuw fotoboek uitgekomen met plaatjes van vroeger. Het eerste exemplaar is dinsdagavond officieel overhandigd aan burgemeester Hans Vroomen. Dat gebeurde op een toepasselijk plek: in het Streekmuseum in Ommen. 

Het eerste boek werd uitgereikt door de eigenaren van Jumbo Ommen Eric Epskamp en Ronald Heemskerk. Voor de burgemeester waren er tevens de eerste fotoplaatjes om in het boek te plakken. Ook kreeg hij een uitnodiging voor een ruilbeurs voor eventuele dubbele foto’s.

Historische vereniging

De historische vereniging CCO heeft gezorgd voor de plaatjes en bijbehorende teksten. Boek en foto’s zijn los verkrijgbaar bij de boodschappen van de Jumbo in Ommen. Bij besteding iedere tien euro krijgt de klant een zakje met vier fotostickers. Totaal gaat het om 216 foto’s. De uitgifte begint vandaag en duurt acht weken. Daarna volgt nog een ruilbeurs voor eventuele dubbele foto’s.

Historische beelden

In het fotoboek is Ommen in historische beelden samengevat. Niet, zoals bij de meeste historische boeken, vanaf het ontstaan van Ommen, maar vanaf de jaren 1940/50, die vaak nog onbelicht zijn gebleven. Het boek geeft ruime aandacht aan de facetten die voor de geschiedenis van Ommen bepalend zijn geweest, zoals de Vecht, recreatie en toerisme en de jaarmarkt de Ommer Bissingh. 

Volledig scherm
Het boek waarin bij Jumbo gespaade fotostickers kunnen worden geplakt. © Jumbo Ommen
  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal