Volledig scherm
© Thinkstock

Geld weg na inbraak bij Bissinghcrossers Ommen

OMMEN - De Ommer Fietscrossclub de Bissinghcrossers is opnieuw slachtoffer geworden van het inbrekersgilde. Sinds de club zich vestigde op sportpark Westbroek is het de derde keer.

Volgens bestuurslid Rob Waaijenberg is het na de diefstal vooral de frustratie die de club parten speelt. Er werd een bedrag van vier tientjes aan kleingeld uit een keukenla gestolen, de opbrengst van de verkoop van koffie en thee. De schade aan het pand was qua bedrag groter. Er is een raam met behoorlijk geweld open gewrikt. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht. Het is nog onduidelijk hoe de dader (s) binnen het hekwerk zijn gekomen.

,,Blijkbaar moest het weer een keer gebeuren’’, zegt penningmeester Waaijenberg in een reactie. ,,Het gaat op dit moment juist heel goed met de club, we hebben sinds de Spelen en het succes van de BMX veel aanwas van jeugd, dan krijg je weer zoiets. Heel vervelend, het vergt veel tijd en wat overblijft is frustratie. Volgens de politie is het qua inbraken de laatste tijd juist rustig op het sportpark. We denken er nu over na om maatregelen te nemen, bijvoorbeeld met detectie-apparatuur. Je kunt de hele zaak natuurlijk wel dichttimmeren, maar dan gooien ze een steen door de ruit en ben je nog verder van huis. We gaan er ook geen tralies voor maken, dat gaat dan ook weer te ver, maar we moeten wel wat doen.’’

Vechtdal