Dominee Kest Jelsma (links) en penningmeester Gert Dunnewind van de werkgroep ‘Ommen geeft warmte’ in december 2021 bij de protestante kerk op het Vrijthof.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Kest Jelsma (links) en penningmeester Gert Dunnewind van de werkgroep ‘Ommen geeft warmte’ in december 2021 bij de protestante kerk op het Vrijthof. © Frank Uijlenbroek

Gemeente verdubbelt giften ‘Ommen geeft warmte’: 400 euro per huishouden voor levensmiddelen

De gemeente ondersteunt de actie van Stichting Noodfonds Ommen en de werkgroep ‘Ommen geeft warmte’, waarbij tegoedbonnen voor levensmiddelen worden uitgereikt aan minima die moeite hebben met het betalen van hun verhoogde energierekening. De initiatiefnemers wilden maximaal 200 euro aan waardebonnen beschikbaar stellen, de gemeente Ommen verdubbelt dit tot 400 euro en trekt daarvoor maximaal 50.000 euro uit. 

0 reacties

 1. Vechtdal verheugd over aanpak dodenweg N36: ‘Willen toch allemaal ouder worden?’
  PREMIUM
  2

  Vechtdal verheugd over aanpak dodenweg N36: ‘Willen toch allemaal ouder worden?’

  De aanpak van ‘dodenweg’ N36 tussen Ommen en Almelo - met een budget van maar liefst 115 miljoen euro - zorgt voor verheugde reacties in de regio. ,,Dit is een belangrijk besluit voor Vechtdal en Twente’’, reageert wethouder Alwin te Rietstap opgetogen namens de gemeente Hardenberg. Ook transportondernemer Sibbele Oegema is blij, al vraagt hij zich wel hardop af waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren.
 2. Dit hartverwarmende initiatief uit Ommen krijgt navolging in de hele regio: ‘Hoe mooi is het als we solidair zijn?’
  PREMIUM

  Dit hartverwar­men­de initiatief uit Ommen krijgt navolging in de hele regio: ‘Hoe mooi is het als we solidair zijn?’

  Het idee van de kerken in Ommen om minima te helpen bij het betalen van een verhoogde energierekening verwarmt niet alleen de huiskamer, maar ook het hart. Zo vlak voor kerst krijgt de door dominee Kest Jelsma ingezette actie navolging in een brede regio. Behandel een ander als jezelf, is de gedachte. ,,Als ik niet in de kou wil zitten, dan wens ik dat ook een ander niet.”

Vechtdal