Gerben (61) grist rolstoelfietser weg voor aanstormende trein bij Ommen. Dit is zijn verhaal

Dit is Gerben van Dam. In het dagelijks leven is hij taxichauffeur. Deze vrijdag staat zijn leven in het teken van het redden van een mensenleven. De 61-jarige zag hoe het mis dreigde te gaan op een spoorwegovergang bij Ommen. Een rolstoelfiets kwam vast te zitten op het moment dat de trein aan kwam stormen. Gerben bedacht zich geen moment. In deze video vertelt hij hoe hij een leven redde. 

Lees hier het hele verhaal van Gerben

Volledig scherm
© Arjan Bosch
 1. Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbreiding koopzondagen; supermarkten vanaf 22 december elke zondag open
  PREMIUM

  Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbrei­ding koopzonda­gen; supermark­ten vanaf 22 december elke zondag open

  Ommenaren kunnen vanaf 22 december elke zondagmiddag boodschappen doen bij de supermarkten in hun stad. Andere winkeliers zullen lang niet alle 52 zondagen van het jaar hun deuren openen, maar waarschijnlijk wel kiezen voor meer dan het huidige aantal van twaalf koopzondagen. Dat is de verwachting van de Handelsvereniging Ommen die momenteel de wensen van de ondernemers in kaart brengt.
 2. Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografenparadijs Antarctica
  PREMIUM

  Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografen­pa­ra­dijs Antarctica

  Jasper Nijland, geboren en getogen in de Zwolse buurtschap Herfte en sinds vorig jaar inwoner van Ommen, noemt zichzelf een ‘avontuurlijke wereldreiziger met grote passie voor fotografie, videografie en de agrarische sector’. Medio deze maand wordt een grote droom werkelijkheid: aan boord van een monumentaal zeilschip gaat hij op expeditie naar Antarctica. In de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als James Cook, Charles Darwin en Roald Amundsen.

Vechtdal