Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

VideoTaxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Gerben van Dam komt deze vrijdagochtend nietsvermoedend met de witte bus van taxibedrijf Steen het voorplein van het gemeentehuis van Ommen opgereden. Ze hebben hem gelokt met de smoes dat hij een of andere delegatie ergens naartoe moet brengen. Dat heeft hij dan nog niet door, maar als hij in de ontvangsthal wordt ontvangen door burgemeester Hans Vroomen begint hem wat te dagen.

  1. Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij: voorlopig ontwerp klaar
    PREMIUM

    Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij: voorlopig ontwerp klaar

    Het voorlopig ontwerp voor Kindplein West is gepresenteerd aan de ouders en aan buurtbewoners van de wijk Dante Zuid in Ommen. Het plan behelst een gezamenlijk energieneutraal onderkomen voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en de kinderopvang De Kleine Kunst. In totaal zullen er circa 500 leerlingen in het scholencomplex ondergebracht worden.

Vechtdal