Volledig scherm
© Thinkstock

Gezocht: Sporter van het jaar

OMMEN - Wie wordt genomineerd voor sporter van het jaar 2016 in de gemeente Ommen? Vanaf nu kunnen alle inwoners van Ommen de komende weken sporters en sportploegen opgeven die in hun ogen in aanmerking komen voor de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent en Sportpluim 2016.

Op woensdag 25 januari 2017 is in theater de Carrousel de jaarlijkse Sportverkiezing. Wethouder Ko Scheele: "Met de jaarlijkse sportverkiezing zetten we de sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje. Er komt veel kijken bij sport en ik ben dan ook weer benieuwd naar de inspirerende verhalen van deze sporters."

Sporttalent
Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent. De kandidaten of ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn tussen 1 november 2015 en 31 oktober 2016.

Nomineren
Sporters kunnen tot en met 28 november 2016 worden genomineerd door een e-mail te sturen naar: sportverkiezingommen@ommen-hardenberg.nl. Hierbij moet vermeld worden in welke categorie de sporter genomineerd wordt en een toelichting waarom.

Stemmen
Per categorie bepaalt een onafhankelijke jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. In december worden de nominaties bekend gemaakt en kunnen inwoners via www.sportverkiezingommen.nl stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 25 januari 2017 worden de prijzen uitgereikt in theater de Carrousel.

Vechtdal