Volledig scherm
De gassen kunnen risico's opleveren voor de gezondheid en uiteindelijk fataal zijn. © GinoPress

Giftige gassen vrij bij boerderij in Giethmen

Bij een melkveebedrijf aan de Oude Hammerweg in Giethmen, in het buitengebied van Ommen, zijn vandaag gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

De gassen zijn giftig en bijtend en kunnen risico’s opleveren voor de gezondheid. Een te lange blootstelling kan fataal zijn. De stoffen zijn vrijgekomen toen een boer mais had ingekuild en ingegraven. Nadat daar dampen vanaf kwamen, belde hij de brandweer.

 1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uit later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, ondanks dat hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega's waarschuwen.
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal