Frank Schuttert met Lionel D.
Volledig scherm
Frank Schuttert met Lionel D. © Sander Chamid/SCS

Goed begin broers Schuttert in Vejer de la Frontera

De Ommense broers Hendrik-Jan en Frank Schuttert zijn bij het internationale tweesterren concours in het Zuid-Spaanse Vejer de la Frontera uitstekend van start gegaan. In de eerste hoog gedoteerde proef woensdag reden ze beiden foutloos.

Hendrik-Jan, de oudste van de twee, eindigde daarbij met zijn Balboa als vierde. Het leverde een flink aantal punten op voor de wereldranglijst. Frank Schuttert werd met Firenzo uiteindelijk 19e.

Hendrik-Jan Schuttert richt zich met zijn toppaard Expensive op het NK in april en hoopt door een goede prestatie in Mierlo door de bondscoach toegelaten te worden door een aantal wedstrijden op het hoogste niveau. 

Frank Schuttert is daarentegen kanshebber voor de Olympische Spelen in Tokio. De tweevoudig Nederlands kampioen gebruikt de komende weken om zich met zijn toppaard Lyonel voor te bereiden op wedstrijden in de prestigieuze Global Tour en de landenwedstrijden met Oranje. Het EK in Rotterdam afgelopen zomer (25e) was hun laatste toernooi, daarna gaf Schuttert zijn beste paard rust. In de landenwedstrijden met Oranje komende zomer zal het duo zich flink moeten bewijzen wil het kans maken op de Spelen.

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal