Volledig scherm
Frank Schuttert met Lionel D. © Sander Chamid/SCS

Goed begin broers Schuttert in Vejer de la Frontera

De Ommense broers Hendrik-Jan en Frank Schuttert zijn bij het internationale tweesterren concours in het Zuid-Spaanse Vejer de la Frontera uitstekend van start gegaan. In de eerste hoog gedoteerde proef woensdag reden ze beiden foutloos.

Hendrik-Jan, de oudste van de twee, eindigde daarbij met zijn Balboa als vierde. Het leverde een flink aantal punten op voor de wereldranglijst. Frank Schuttert werd met Firenzo uiteindelijk 19e.

Hendrik-Jan Schuttert richt zich met zijn toppaard Expensive op het NK in april en hoopt door een goede prestatie in Mierlo door de bondscoach toegelaten te worden door een aantal wedstrijden op het hoogste niveau. 

Frank Schuttert is daarentegen kanshebber voor de Olympische Spelen in Tokio. De tweevoudig Nederlands kampioen gebruikt de komende weken om zich met zijn toppaard Lyonel voor te bereiden op wedstrijden in de prestigieuze Global Tour en de landenwedstrijden met Oranje. Het EK in Rotterdam afgelopen zomer (25e) was hun laatste toernooi, daarna gaf Schuttert zijn beste paard rust. In de landenwedstrijden met Oranje komende zomer zal het duo zich flink moeten bewijzen wil het kans maken op de Spelen.

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal