De ruim honderd jaar oude stuw over de Vecht in Junne vormt samen met de schottenloods (in het verlengde van de brug) en de aanpalende stuwwachterswoning een gemeentelijk monument. Erfgoedvereniging Heemschut wil de aanblik behouden en maakt daarom bezwaar tegen een nieuwe 60-tonsbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
De ruim honderd jaar oude stuw over de Vecht in Junne vormt samen met de schottenloods (in het verlengde van de brug) en de aanpalende stuwwachterswoning een gemeentelijk monument. Erfgoedvereniging Heemschut wil de aanblik behouden en maakt daarom bezwaar tegen een nieuwe 60-tonsbrug. © Frank Uijlenbroek

Heemschut hekelt plan nieuwe brug Junne: ‘Aanzien van de stuw wordt verpest’

Heemschut, de landelijke vereniging die zich inzet voor behoud van erfgoed, is tegen de geplande aanleg van een nieuwe brug naast de monumentale stuw in Junne. Daar kan straks zwaar landbouwverkeer tot 60 ton overheen. Zo’n grote brug schaadt niet alleen het aanzicht van de stuw, stelt Heemschut, maar heeft ook gevolgen voor boerderij De Stolte, een rijksmonument.

 1. Buren brug Junne boos over gebrek aan inspraak: ‘klankbordgroep is voor de bühne’
  PREMIUM

  Buren brug Junne boos over gebrek aan inspraak: ‘klankbord­groep is voor de bühne’

  Omwonenden van de stuw bij Junne zijn boos over het gebrek aan inspraak over plannen voor een nieuwe brug over de Vecht. Daarom zijn ze uit protest uit de klankbordgroep gestapt. De Bewonersgroep Junne, die zegt de meerderheid van de bewoners van Junne te vertegenwoordigen, krijgt steeds meer het gevoel dat de bijeenkomsten die de gemeente Ommen en waterschap Vechtstromen houden met de klankbordgroep ‘voor de bühne zijn'.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

Vechtdal