Volledig scherm
Visualisatie van het zicht op de windmolens op 1 km afstand bij het Ommerkanaal. © Raedthuys Pure Energie

Heiwerk voor windpark Veenwieken bij Ommerkanaal is klaar

De heiwerkzaamheden voor windpark De Veenwieken tussen Dedemsvaart en Ommerkanaal zijn afgerond. De heistelling wordt morgen met een dieplader afgevoerd. Komende week begint aannemer Meyer Sonderbau aan de volgende fase van de bouw, het realiseren van de funderingen voor de tien windmolens wat duurt tot augustus. 

Vooral het storten van beton vergt veel vrachtverkeer: per fundering zijn circa dertig vrachtwagens met beton nodig. Omdat het beton in één keer gestort moet worden zijn dat wel veel vrachtbewegingen op één dag. Als een fundering na enkele weken is uitgehard kan daar de windmolen op worden gebouwd, waarschijnlijk gebeurt dat vanaf begin juli. De eerste grote onderdelen voor de windmolens worden vanaf eind juni aangevoerd via de daarvoor aangewezen route.

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal