Visualisatie van het zicht op de windmolens op 1 km afstand bij het Ommerkanaal.
Volledig scherm
Visualisatie van het zicht op de windmolens op 1 km afstand bij het Ommerkanaal. © Raedthuys Pure Energie

Heiwerk voor windpark Veenwieken bij Ommerkanaal is klaar

De heiwerkzaamheden voor windpark De Veenwieken tussen Dedemsvaart en Ommerkanaal zijn afgerond. De heistelling wordt morgen met een dieplader afgevoerd. Komende week begint aannemer Meyer Sonderbau aan de volgende fase van de bouw, het realiseren van de funderingen voor de tien windmolens wat duurt tot augustus. 

Vooral het storten van beton vergt veel vrachtverkeer: per fundering zijn circa dertig vrachtwagens met beton nodig. Omdat het beton in één keer gestort moet worden zijn dat wel veel vrachtbewegingen op één dag. Als een fundering na enkele weken is uitgehard kan daar de windmolen op worden gebouwd, waarschijnlijk gebeurt dat vanaf begin juli. De eerste grote onderdelen voor de windmolens worden vanaf eind juni aangevoerd via de daarvoor aangewezen route.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal