Herman (66) werkt een halve eeuw bij sociale werkvoorziening in Ommen: ‘Gewoon doorzetten!’

videoHerman Kerkdijk is met z'n vijftig jaar langer bij sociale werkvoorziening Larcom in Ommen betrokken dan welke machine, directeur of collega dan ook. En dat moet gevierd worden met burgemeesters, bloemen en een borreltje. ,,Helaas, koning Willem-Alexander heeft afgezegd vanwege een vakantie in Griekenland.”

Herman Kerkdijk laat een vlotter zien.
Volledig scherm
Herman Kerkdijk laat een vlotter zien. © Alex Mulder

,,Of ik Larcom weleens zat ben? Oh jawel, oh jawel. Zeker wel. Maar doorzetten hè. Doorzetten!” Herman Kerkdijk (66) schiet met een machine nog maar eens een pennetje door een onderdeel van een vlotter voor verwarmingsbedrijf Nefit, en knikt tevreden bij het zien van het resultaat. Hij mag deze maandag dan zijn 50-jarige jubileum (!) bij sociale werkvoorziening Larcom in Ommen vieren, dat neemt niet weg dat  Herman graag laat zien wat voor werk hij doet. ,,Ik heb in de metaal gezeten, bij de montage, op de grafische afdeling. Van alles en nog wat gedaan. Maar stiekem ben ik ook wel een beetje toe aan mijn pensioen.”

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal