Tonny en John Haverkort wonen in een zwaar beschadigd huis langs kanaal Almelo - De Haandrik. Ze krijgen 25.000 euro van de provincie, maar daar kunnen ze het lang niet mee herstellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny en John Haverkort wonen in een zwaar beschadigd huis langs kanaal Almelo - De Haandrik. Ze krijgen 25.000 euro van de provincie, maar daar kunnen ze het lang niet mee herstellen. © Emiel Muijderman

Het huis was hun pensioen, nu is het niets meer waard: Tonny en John willen hogere schadevergoeding van provincie

Meer dan honderd scheuren zitten er in het huis van Tonny en John Haverkort in Geerdijk. Ze zijn gestopt met tellen. Schade veroorzaakt door werkzaamheden aan het Kanaal Almelo-De Haandrik, zo is hun overtuiging. De provincie Overijssel wil 25.000 euro vergoeden, de bewoners willen 100.000 euro. In een hoorzitting proberen ze hun gelijk te halen.

5 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Henk Bartelds, dit is niet de Nederlandse overheid. Dit is de provinciale overheid gekozen door de inwoners van Overijssel.
 • Arie Brie

  2 maanden geleden
  Aanpakken die gasten, ik zou alles op alles zetten, heel veel sucses en sterkte, zijn ze gek geworden!!!!
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Misselijkmakend, miljarden strooien ze mee, de overheden. Maken ze hier een principiële kwestie van . Maar even verhuizen is er ook niet bij dankzij de provincie.
 • Martin Bolhuis

  2 maanden geleden
  Ook hier probeert de overheid onder zijn verantwoordelijkheid weg te komen. Fundering niet mogen meenemen is toch niet te geloven. Lijkt mij dat het kanaal de oorzaak is, ook andere bewoners hebben hierdoor schade. Er worden regels gehanteerd opgesteld door dezelfde overheid.
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Zo werkt de Nederlandse overheid.
 1. Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’
  PREMIUM

  Op zoek naar Oranje in kroeg en volksbuurt: ‘Wij kijken gewoon samen in de tent’

  Op zoek naar oranje versierde straten in de regio, het valt niet mee. Terwijl Nederland maandag al aftrapt op het WK voetbal. Herfstbladeren en pompoenen hebben hun kleur mee, maar in voortuintjes maken feestelijk versierde sneeuwpoppen en kerstbomen vaker de dienst uit. Supporters en kroegeigenaren proberen wanhopig in de WK-stemming te komen. ,,Uiteindelijk gaan mensen heus wel kijken.’’