Volledig scherm
Een vrouw loopt met de fiets aan de hand. De sneeuw zorgt niet alleen voor pret, maar ook voor overlast in het verkeer. Weggebruikers krijgen te maken met gladheid door sneeuw en ijzel. © ANP

Het regent klachten over strooibeleid bij VVD Ommen

De afgelopen weken regende het klachten bij de VVD over het strooibeleid in de gemeente Ommen. Raadslid Egbert Veldhuis somde - naast het Giethemer Kerkpad waar de Stentor over schreef - tal van andere plekken op waar het vorige maand dagenlang spekglad was. 

Zoals de wijk Alteveer waar veel wegen onbegaanbaar waren, rondom zorgcentrum Oldenhaghen, de wijk Dante waar alleen de Kievitstraat maar gestrooid werd, in het stadscentrum waar onder andere het 11 Aprilplein ‘één grote glijbaan was’, en de Beerzerhooiweg waardoor de buurtbus bij Beerze vele kilometers moest omrijden. Ook waren agrarische bedrijven slecht bereikbaar voor leveranciers, vee-, mest- en melkwagens, meldde Veldhuis vanavond tijdens de rondvraag van de vergadering van de raadscommissie. 

Compliment

Verantwoordelijk wethouder Leo Bongers begon zijn antwoord met een compliment aan de strooiploegen, die met veel inzet en toewijding de aangewezen strooiroutes hebben onderhouden. ,,We doen ons best maar we kunnen niet elke plek strooien. Dit jaar voeren we het strooibeleid weer uit zoals dat al jaren geleden door de gemeenteraad is goedgekeurd. Daar heeft dit nieuwe college niks aan gewijzigd.’’ 

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal