Volledig scherm
© Wietze Bootsma

Het werk aan de Koeksegeul bij Ommen vordert

OMMEN - Het duurt nog een jaar voordat je de nieuwe Koeksegeul in zijn geheel door kunt varen, langs de campings De Koeksebelt en Anna’s Hoeve in Ommen. Maar waterschap Vechtstromen en aannemer Nonak vorderen gestaag met de enorme grondverzetklus.

De bruggen over de nieuwe geul van de toegangswegen naar de bewoners worden momenteel aangelegd.Jacques van der Boon van camping De Koeksebelt kan in januari beginnen met inrichten van het nieuwe deel van zijn campingterrein met beplanting en groen.

„Dat moet eerst goed groeien, vandaar dat dat campingdeel pas over een jaar in gebruik genomen wordt”, legt projectleider Iwan Brinkhuis van waterschap Vechtstromen uit waarom het project nog tot in 2018 duurt. „Het laatste stukje geul kan pas na komende kampeerseizoen gegraven worden omdat anders Van der Boon geen ruimte heeft voor zijn campinggasten.” Ondertussen is er tot nu toe zo’n veertig- tot vijfenveertigduizend kuub zand verplaatst.

De Koeksegeul is onderdeel van het project Vechtoevers Ommen. De Vecht bij Ommen is verbreed en er is een passantenhaven aangelegd.
Er wordt in de toekomst ook nog gekeken naar de mogelijkheden voor voetgangers en fietsers om de Vecht over te steken, bijvoorbeeld met een pontje.

Vechtdal