Hilly Klomp.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilly Klomp. © familie Klomp

Hilly (80) kreeg aan eind van haar twee levens een wreed cadeau: ‘Ik ga naar mijn Heer’

Van wieg tot grafAls jong meisje viel Hilly voor de charmes van de man met de grote trom. Dat was één van haar levens. Want Ommense Hilly Klomp (80) leefde eigenlijk tweemaal. Ze leefde voor God én ze leefde voor haar gezin.

 1. Juridisch knipperlicht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzetten stuw Junne
  PREMIUM

  Juridisch knipper­licht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzet­ten stuw Junne

  Twee weken nadat de Raad van State oordeelde dat de renovatiewerkzaamheden aan de stuw bij Junne gewoon door konden gaan, heeft de Zwolse rechtbank het licht weer op rood gezet. De voorzieningenrechter vindt dat er geen haast is geboden met de inspectie en renovatie van de ruim een eeuw oude stuw. Ze wil daarom eerst wachten op de uitspraak in een bodemprocedure die tegenstanders aanspanden tegen de verleende omgevingsvergunning voor het droogzetten van de Vecht rondom de stuw zodat die geïnspecteerd kan worden.
 2. Is de bollenteelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universiteit in
  PREMIUM
  achtergrond

  Is de bollen­teelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universi­teit in

  Hebben onafhankelijke wetenschappers de afgelopen jaren al aangetoond dat gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de bollenteelt schadelijk is voor mens en dier? Om die vraag te beantwoorden, schakelt Ommen de landbouwuniversiteit in Wageningen in als onafhankelijk deskundige, om eventuele studies in kaart te brengen. Dit is een van de stappen waarmee het gemeentebestuur alsnog een proef met bestrijdingsmiddelen voor de bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden wil voorkomen.

Vechtdal