Joke Draaijer schreef een biografie over Philip Dirk baron van Pallandt van Eerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Draaijer schreef een biografie over Philip Dirk baron van Pallandt van Eerde. © Frank Uijlenbroek

Hoe een moderne bevlogen baron met liefde voor natuur en medemens Ommen veranderde

videoPhilip van Pallandt was een voor zijn tijd moderne en idealistische edelman, met een grote liefde voor de natuur. Zo typeert Joke Draaijer de in 1889 in Den Haag geboren baron die landgoed Eerde verkoos boven het familiebezit van zijn ouders, Duinrell. 

Dat Ommen tegenwoordig wijd en zijd bekend staat als toeristische pleisterplaats is voor een groot deel te danken aan Philip Dirk baron van Pallandt. Hij stelt delen van zijn landgoed Eerde beschikbaar aan de padvinderij, en haalt ook de Indiase wijsgeer Krishnamurti naar Ommen waar diens legendarische Sterkampen duizenden bezoekers uit de hele wereld trekken. 

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal