Gerard Martens is de man van het eiertikken in Ommen. Een traditie die zijn overgrootvader ooit in Ommen introduceerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Martens is de man van het eiertikken in Ommen. Een traditie die zijn overgrootvader ooit in Ommen introduceerde. © Frank Uijlenbroek

Hoe kun je het best een eitje tikken? In Ommen weten ze het

Geen eieren gooien, maar eiertikken. In Ommen kennen ze die traditie al sinds mensenheugenis. De 87-jarige Gerard Martens is de plaatselijke koning van deze paastraditie, al is hij er zelf wat bescheiden onder. Hij kent de fijne kneepjes van het ‘eiergooien’ als geen ander en geeft graag tips voor de thuisspelers. Want het eierspel op de Ommer Markt gaat tot zijn grote verdriet door corona dit jaar andermaal niet door.

 1. Burgers en boer binden strijd aan met zwerfafval in De Krim: ‘anders gaan de koeien van Stan dood’
  PREMIUM
  video

  Burgers en boer binden strijd aan met zwerfafval in De Krim: ‘anders gaan de koeien van Stan dood’

  In maart overleed een koe van boer Stan Bosman uit De Krim door het eten van een blikje dat tussen het kuilvoer zat. Nadat hij zijn gruwelijke verhaal met videobeelden had gedeeld, boden vrijwilligers aan om zwerfafval op te ruimen op zijn land en zo te voorkomen dat nog meer koeien door het eten van afval een akelige dood zouden sterven. Zaterdag namen acht vrijwilligers alvast een kijkje bij zijn melkveebedrijf De Scheerse Polder.
 2. MS-patiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch

  De golfclubs had hij al in de kast gezet. Jan Dunnewind kon de swing niet meer maken. De progressieve Multiple Sclerose (MS) waaraan hij lijdt, heeft een streep door zijn golfcarrière gezet. Woensdag sloeg hij toch weer even een balletje bij Hooge Graven Golfclub Ommen. Want daar onderzoeken ze hoe ze met aangepaste materialen mensen met een lichamelijke beperking tóch kunnen laten golfen. ,,Raar gevoel om op een machine te vertrouwen, maar het lukt.”
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen
  Play

  Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen

Vechtdal