Volledig scherm
Naast Crescendo trad ook een kinderkoor op tijdens ‘Follow the Stars’ in sporthal de Carrousel. © GinoPress B.V.

Honderden Ommenaren volgen de sterren bij jubilerend Crescendo

Honderden Ommenaren volgden zaterdagavond de sterren in sporthal de Carrousel. Zij waren getuige van het grootste kerstevenement ooit in Ommen, genaamd ‘Follow the Stars’, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo die dit jaar haar 110-jarig bestaan viert.

Dankzij een subsidie van de gemeente Ommen was de entree gratis. Alle circa driehonderd stoelen in de zaal waren bezet, ook de vaste tribune van de sporthal zat vol. Nog enkele honderden bezoekers stonden verspreid door de hal.

Passion in kerstsfeer

Pakweg tweehonderd muzikanten, dansers, en zangers schotelden het talrijke publiek een mix voor van The Passion en Proms. Zo’n 45 Crescendo-muzikanten onder leiding van dirigent Paul van Dalen werkten samen met 25 zangertjes van kinderkoor Een Vrolijk Geluid en een 50 stemmen tellend gelegenheidskoor onder leiding van dirigente Klaske Bos. Dansschool Elle Dancé was van de partij met 30 dansers. Twee vertellers namen het publiek mee in het traditionele kerstverhaal en een eigentijds verhaal over een reizende ster.

Vechtdal