Volledig scherm
Naast Crescendo trad ook een kinderkoor op tijdens ‘Follow the Stars’ in sporthal de Carrousel. © GinoPress B.V.

Honderden Ommenaren volgen de sterren bij jubilerend Crescendo

Honderden Ommenaren volgden zaterdagavond de sterren in sporthal de Carrousel. Zij waren getuige van het grootste kerstevenement ooit in Ommen, genaamd ‘Follow the Stars’, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo die dit jaar haar 110-jarig bestaan viert.

Dankzij een subsidie van de gemeente Ommen was de entree gratis. Alle circa driehonderd stoelen in de zaal waren bezet, ook de vaste tribune van de sporthal zat vol. Nog enkele honderden bezoekers stonden verspreid door de hal.

Passion in kerstsfeer

Pakweg tweehonderd muzikanten, dansers, en zangers schotelden het talrijke publiek een mix voor van The Passion en Proms. Zo’n 45 Crescendo-muzikanten onder leiding van dirigent Paul van Dalen werkten samen met 25 zangertjes van kinderkoor Een Vrolijk Geluid en een 50 stemmen tellend gelegenheidskoor onder leiding van dirigente Klaske Bos. Dansschool Elle Dancé was van de partij met 30 dansers. Twee vertellers namen het publiek mee in het traditionele kerstverhaal en een eigentijds verhaal over een reizende ster.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal