Volledig scherm
© RGBStock.com

Ichthus en Het Palet winnaar schoolvoetbal

Ommen - In een bloedstollende finale heeft het jongensteam van de Ichthusschool uit Lemele het schoolvoetbaltoernooi in Ommen gewonnen.

Na een verlenging, die eindigde als er werd gescoord, tegen St. Bernardus, maakte Johan Bakhuis het winnende doelpunt (2-1), waarna het hele team het veld opstormde om zich in het feestgedruis te storten.

Doelman Jesse van Gijterbeek leek lange tijd een sta in de weg voor de spitsen van het team uit Lemele. Carlos Koenjer had St. Bernardus op voorsprong gezet, maar de druk werd zo groot dat de goal wel moest vallen. Jarno van Pijkeren zorgde ervoor dat een verlenging noodzakelijk werd. Een mooi resultaat voor de kleine school uit Lemele, die met Jelmer Kleinjan en Eric Lubbers een paar talentvolle spelers heeft, die misschien volgend jaar bij PEC zijn te bewonderen.

Bij de meisjes won Het Palet met 5-1 de finale van St. Willibrordus. Robin Poelarends was de grote plaaggeest voor de meiden uit Vilsteren. Ze maakte alle vijf doelpunten. Ichthus en Het Palet nemen 15 mei in Dedemsvaart deel aan de regiofinale schoolvoetbal.

Vechtdal