Volledig scherm
© Politie stock

Illegalen springen uit vrachtwagen in Ommen

De politie heeft vanochtend vier illegalen aangehouden in Ommen. Zij sprongen uit een truck die goederen loste op het industrieterrein.

,,Dit maak je niet dagelijks mee", weet wijkagent Jan Voortman. De melding kwam rond 08.00 uur. Een vrachtwagenchauffeur wilde lossen bij een klant. Op dat moment sprongen vier mannen uit de vrachtwagen. De politie hield het kwartet even later aan in het centrum. 

De mannen bleken illegaal in Nederland te zijn. De wijkagent heeft hen overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de politie. ,,Die beslist wat nu met de mannen gaat gebeuren", zegt Voortman. 

Het is voor de politie nog onduidelijk waar de truck vandaan komt. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal