Volledig scherm
© Politie stock

Illegalen springen uit vrachtwagen in Ommen

De politie heeft vanochtend vier illegalen aangehouden in Ommen. Zij sprongen uit een truck die goederen loste op het industrieterrein.

,,Dit maak je niet dagelijks mee", weet wijkagent Jan Voortman. De melding kwam rond 08.00 uur. Een vrachtwagenchauffeur wilde lossen bij een klant. Op dat moment sprongen vier mannen uit de vrachtwagen. De politie hield het kwartet even later aan in het centrum. 

De mannen bleken illegaal in Nederland te zijn. De wijkagent heeft hen overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de politie. ,,Die beslist wat nu met de mannen gaat gebeuren", zegt Voortman. 

Het is voor de politie nog onduidelijk waar de truck vandaan komt. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

  1. Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

    Plek voor 6500 natuurgra­ven in Ommerbos

    Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

Vechtdal