Martijn Berger (rechts) en Gerben Kollen (links) op kop, fietsen 80 keer de Lemelerberg (van beide kanten), dus 160 keer op en af. Fans namen een spandoek mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Berger (rechts) en Gerben Kollen (links) op kop, fietsen 80 keer de Lemelerberg (van beide kanten), dus 160 keer op en af. Fans namen een spandoek mee. © Frank Uijlenbroek

In plaats van Tour de Marmotte, 160 keer de Lemelerberg op

Gerben Kollen (39) en Martijn Berger (39) kennen elkaar al jaren. Samen wilden ze dit jaar de Tour de Marmotte doen. Dat is een tocht van 174 km over de Glandon, De Télégraphe, Galibier en Alpe de Huez, samen goed voor 5000 hoogtemeters. Door de corona viel dat plan in duigen, dus bedachten de mannen enkele maanden geleden iets anders. 

  1. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
    PREMIUM
    video

    Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

    Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Vechtdal