Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Inbreker slaagt vaak in Ommen en Staphorst

Inbrekers hebben dit jaar vaak prijs in Ommen en Staphorst. Beide gemeenten voeren de lijst aan met het percentage geslaagde inbraken in Overijssel. Die heeft SmartAlarm opgesteld na analyse van politiecijfers.

Van januari tot en met september vonden in Overijssel 1676 pogingen tot inbraak plaats. Gemiddeld was bijna 8 op de 10 inbraakpogingen succesvol. In Ommen lag het slagingspercentage op 92,6 procent en in Staphorst op 84,6 procent. De laagste kans van slagen op een succesvolle inbraak in deze regio is in Dalfsen. In de Vechtdalgemeente slaagt 62,1 procent van de inbraakpogingen. In Zwartewaterland ligt het percentage op 66,7 procent.

De meeste inbraken in Overijssel waren in Enschede: 298 stukes. Op geruime afstand volgen Hengelo (191) en Deventer (156). In Zwolle werden 131 inbraken gepleegd.

  1. Vrijwilligerspluim voor ‘onzichtbare kracht’ van Bazieoband

    Vrij­wil­li­gers­pluim voor ‘onzichtbare kracht’ van Bazieoband

    Elke woensdagavond klinkt uit de kelder van muziekvereniging de Bazuin getoeter en getetter van de Bazieoband in Ommen. Het is niet zomaar een band. De leden hebben een verstandelijke of lichamelijke beperking en worden begeleid door zo’n twintig vrijwilligers. Zij hebben samen met Gert Veurink – vrijwilliger bij verzorgingstehuis Nijenhaghen – afgelopen vrijdag van de gemeente de Vrijwilligerspluim van het jaar gewonnen.

Vechtdal