Stuw Junne gefotografeerd vanaf de Hardenbergse zijde. Helemaal links de zelfbedieningssluis voor de recreatievaart. De droogzetvoorziening moet geplaatst worden net voorbij de ingang van de vispassage. Dat is halverwege de beveiligingskabel die bootjes en kanoërs moet tegenhouden, en de stuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Stuw Junne gefotografeerd vanaf de Hardenbergse zijde. Helemaal links de zelfbedieningssluis voor de recreatievaart. De droogzetvoorziening moet geplaatst worden net voorbij de ingang van de vispassage. Dat is halverwege de beveiligingskabel die bootjes en kanoërs moet tegenhouden, en de stuw. © Frank Uijlenbroek

Inspectie gehavende stuw Junne met half jaar vertraagd: en dit is waarom

De inspectie van de bouwkundige toestand van de dik honderd jaar oude stuw in de Vecht bij Junne is met zeker een half jaar uitgesteld. In augustus wilde waterschap Vechtstromen beginnen met het plaatsen van een constructie waarmee de stuw tijdelijk ‘drooggelegd’ kan worden. Maar door bezwaren van omwonenden moet de aanleg van deze zogeheten ‘droogzetvoorziening’ worden uitgesteld tot na het hoogwaterseizoen. 

Vechtdal