Volledig scherm
© Marnix Schmidt

Inspectie van plafonds in Ommen na vallende plaat in gymzaal Beerzerveld

Gymzaal De Sprong in Beerzerveld is voor onbepaalde tijd gesloten nadat een plafondplaat naar beneden is gekomen. De gemeente Ommen laat een extern bureau onderzoek doen en inspecteert tegelijkertijd de plafondsystemen van andere gebouwen.

Vorige week vrijdag liet de plafondplaat los. Volgens de gemeente was de gymzaal op dat moment in gebruik, maar werd niemand geraakt. Dat staat in een brief van het college aan de raad. Ommen is snel in actie gekomen. De schrik zit er nog in nadat in april 2017 een bezoeker van zwembad De Carrousel in Ommen gewond raakte door een vallende plafondplaat. De gemeente heeft contact opgenomen met het bedrijf dat drie jaar geleden de plafonds heeft geïnstalleerd in De Sprong. 'Voor nader onderzoek', meldt Ommen. Verder is bureau Aboma ingeschakeld 'om de situatie te beoordelen'. Aboma heeft vorig jaar ook het plafond van  het zwembad onderzocht. De uitkomsten zijn nog niet bekend, laat een woordvoerster van de gemeente weten.    

Maatregelen

Daar blijft het niet bij. Ook plafondsystemen van andere gemeentelijke gebouwen worden nagelopen. Dit moet leiden tot een plan van aanpak, meldt de gemeente. Oftewel, een plan met maatregelen die veilige plafonds moeten garanderen. Al is het nog onbekend wat de inspectie oplevert. Hoe dan ook, een eerste versie van het plan van aanpak moet eind deze maand op tafel liggen. Mocht er acuut gevaar zijn dan worden de plafonds meteen gerepareerd. Om hoeveel gebouwen het gaat, kan de gemeente donderdag nog niet melden. Evenmin hoe lang gymzaal De Sprong buiten gebruik is.    

,,Wij hopen dat we er vrijdag weer terecht kunnen'', zegt voorzitter Jacky Wolters van gymnastiekvereniging Mabeco, vaste gebruiker van De Sprong, donderdagavond. ,,Maandag konden we niet terecht. We zouden een seintje van de gemeente krijgen als de zaal nog niet klaar was, ik heb niets gehoord. Trouwens, ik zag vandaag een busje bij de gymzaal staan, dus ze zijn aan het werk.'' Volgens Wolters maken ook onder meer scholen en de volleybalvereniging gebruik van de zaal. ,,Het is er altijd druk.''     

Vechtdal