JA #Geslaagd! Voor Ruben (16) uit Ommen en voor een duizenden andere leerlingen kan vandaag de vlag uit

Video en foto'sHet is voor een heleboel middelbare scholieren vandaag D-day. Na zenuwslopende, nagelbijtende en de nodige stressmomenten komt dan eindelijk dat verlossende telefoontje van je mentor: ‘Gefeliciteerd, je bent geslaagd voor je examen!’ En dan: Extase!

En natuurlijk kan dan ook eindelijk de vlag uit!  Zo ook voor Ruben Schiphorst (16) uit Ommen.  Hij kreeg vandaag ook het verlossende telefoontje van zijn mentor.

‘Tussendoortje’

,,Het was echt wel even spannend hoor. Ze zouden ons bellen vanaf 11.00 uur.  En ook wel extra bijzonder voor mij. Want ik doe eigenlijk vwo maar ik heb ‘alvast’ examen gedaan voor mijn havo-diploma. Dus het is als het ware een tussendoortje.” 

Maar niet minder spannend dus. Op het Greijdanus college in Hardenberg kun je als enige school in Nederland 2-fase vwo volgen. ,,We zitten 4 jaar lang met havo-leerlingen in de klas en volgen ook hun lessen. Hierna moet ik gewoon nog een jaar lang naar school om mijn vwo te halen.”

De hele klas is geslaagd

Extra leuk voor de klas van Ruben: de hele klas is geslaagd. ,,Ze bellen eerst met de leerlingen die niet geslaagd zijn maar in de groepsapp werd al snel duidelijk dat iedereen geslaagd was. Ze bellen daarna namelijk op alfabetische volgorde dus we wisten al dat iedereen geslaagd was. Super leuk!”

En nu?

,,Vanavond heb ik een feestje thuis met vrienden en familie. En dan moet ik morgen gewoon weer naar school. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk naar de universiteit.” Maar eerst even genieten van zijn ‘tussendoortje'.

Een greep uit de geslaagden in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Want deze overwinning wordt natuurlijk gedeeld op social media. 

De vlag kan uit bij huize Van den Berg. PEC-speler Sepp is geslaagd voor zijn havo. 

Voor leerlingen is rete-spannend, wachten op dat ene verlossende telefoontje. Voor leraren en mentoren is het natuurlijk genieten aan de andere kant van de lijn! 

Quote

Ik hoorde net dat iemand een herkansing had en toen werd ik gebeld.

Joanne

Joanne vertelt dat ze wel een goed gevoel had. ,, Maar ik hoorde net dat iemand een herkansing had en toen werd ik gebeld. Dat was wel even spannend. Maar voor de rest had ik wel een dus wist stiekem dat ik geslaagd was.”

Examenreis

Joanne heeft nog wel grootse toekomstplannen. ,,Vanavond is er een feestje. En in de zomer ga ik op examenreis naar Ibiza.  Na de zomer ga ik Pedagogische wetenschappen studeren in Nijmegen,” vertelt ze op Instagram. 

Volledig scherm
Ruben is geslaagd voor zijn 'tussendoortje' HAVO © Ruben Schiphorst

Vechtdal