Volledig scherm

Jaarmarkt Ommer Bissingh al eeuwenlang een traditie

7 JULI 2006 - OMMEN - Wanneer de eerste Ommer Bissingh gehouden werd is niet te achterhalen. In een oud Markeboek van de buurtschap Giethmen uit 1567 staat een bepaling dat de pachter de omheining klaar moet hebben de zondag na de Ommer Bissingh. Daaruit kan geconcludeerd worden dat de Ommer Bissingh eeuwenoud is.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    Ommer oppositie wil vangrail in beruchte bocht Beerzerweg

    In de beruchte bocht van de Beerzerweg in Ommen moet een vangrail worden geplaatst. Dat stelt VOV-raadslid Gerrit de Jonge, die schriftelijke vragen aan het Ommer college heeft gesteld naar aanleiding van meerdere ongevallen in de bocht van de Beerzerweg ter hoogte van de Zeesserweg en De Schammelte. Als hij vóór komende donderdag 18.00 uur geen antwoord krijgt van wethouder Leo Bongers dient hij die avond tijdens de raadsvergadering een motie in. Daarin draagt de Volkspartij Ommen Vooruit samen met de VVD, PvdA en D66 het college op een vangrail te plaatsen en het bebouwde-kombord te verplaatsen tot vóór de bocht.

Vechtdal