Volledig scherm
De 43ste editie van de Spelweek Ommen is maandagmorgen begonnen op het veld naast het multifunctioneel centrum De Carrousel. © GinoPress b.v.

Jeugd Ommen bouwt hutten in laatste week schoolvakantie

De laatste week van de basisschoolvakanties is aangebroken en dat betekent in veel plaatsen dat de jeugd aan het timmeren slaat. De huttendorpen verrijzen de komende dagen weer uit de grond.

De Ommense jeugd ging maandagochtend aan de slag op het veld naast het multifunctioneel centrum De Carrousel. De komende dagen zijn ze er 's ochtends in de weer met hamers, spijkers en planken. 's Middags spelen ze er allemaal spelletjes. 

Kermis

Woensdagavond mogen de deelnemertjes de gemaakte creaties aan hun ouders laten zien. Het terrein is dan omgebouwd tot een kermis, met springkussens, een loterij, versnaperingen en andere activiteiten. Kinderen mogen dan spulletjes verkopen op een kleedjesmarkt.

Shovel

Als afsluiting worden op vrijdagmiddag alle hutten door een shovel op een grote berg geschoven en onder begeleiding van de brandweer verbrand.

Deze 43ste editie van de Spelweek wordt hoogstwaarschijnlijk voor het laatst op het veld naast De Carrousel gehouden. De gemeente wil er in de nabije toekomst de sporthal uitbreiden.

 1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal