Waterschap Vechtstromen begon eind april met voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van een droogzetconstructie bij de oude stuw van Junne.
Volledig scherm
PREMIUM
Waterschap Vechtstromen begon eind april met voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van een droogzetconstructie bij de oude stuw van Junne. © Frank Uijlenbroek

Juridisch knipperlicht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzetten stuw Junne

Twee weken nadat de Raad van State oordeelde dat de renovatiewerkzaamheden aan de stuw bij Junne gewoon door konden gaan, heeft de Zwolse rechtbank het licht weer op rood gezet. De voorzieningenrechter vindt dat er geen haast is geboden met de inspectie en renovatie van de ruim een eeuw oude stuw. Ze wil daarom eerst wachten op de uitspraak in een bodemprocedure die tegenstanders aanspanden tegen de verleende omgevingsvergunning voor het droogzetten van de Vecht rondom de stuw zodat die geïnspecteerd kan worden.  

  1. Nieuwbouw in Aa-landen voor mensen met hersenletsel: bewoners verhuizen tijdelijk naar Ommen
    PREMIUM

    Nieuwbouw in Aa-landen voor mensen met hersenlet­sel: bewoners verhuizen tijdelijk naar Ommen

    Het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen biedt vanaf begin oktober tijdelijk huisvesting voor dertig mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze cliënten van zorgorganisatie InteraktContour wonen nu nog in de Koppels in Zwolle. Die woonlocatie aan de Zijpe in de Zwolse wijk Aa-landen wordt in het najaar gesloopt en vervangen door een nieuw complex met ruime, moderne appartementen.

Vechtdal