Volledig scherm
Popcorn caramel, de winnaar van de prijsvraag van ijssalon Ekkelenkamp in Ommen. © IJssalon Ekkelenkamp

Kerwin van de Hoek wint Ommer (pr)ijsvraag met popcorncaramel

Een ijsje met de smaken popcorn en zoute caramel is de winnaar van de (pr)ijsvraag die IJssalon Ekkelenkamp uitschreef ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het Ommer familiebedrijf. 

De ruim 600 ideeën die eigenaar Ron Ekkelenkamp en zijn medewerkers afgelopen voorjaar kregen 'voorgeschoteld', varieerden van de smaken frikandel-speciaal tot bier en suikerspin. 

Op basis van de criteria haalbaarheid, originaliteit en smaak kozen ze negen ijsjes uit die doorgingen naar de finale, waarbij publiek kon stemmen.

Licor 43

De ijssmaak 'popcorn-caramel (salted)', een idee van Kerwin van de Hoek uit Nieuwleusen, won de spannende strijd met 330 stemmen. De ijsjes 'Arretjescake met Licor 43' en 'Pure Vechtdal Verleiding' werden 2 en 3 met respectievelijk 285 en 115 stemmen. 

De winnaar mag op vrijdag 15 juni zijn prijswinnende ijsje als eerste komen proeven bij Ekkelenkamp, na die primeur is de nieuwe smaak voor iedereen verkrijgbaar. Kerwin van de Hoek mag daarna elke dag zijn zelfbedachte ijsje gratis komen eten.

  1. Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

    Plek voor 6500 natuurgra­ven in Ommerbos

    Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

Vechtdal