De organisatoren van Bij Ons Dagkamp (vlnr) Anneke Schippers en Ruud en Priscilla Pleeging, kijken uit naar de zevende editie. ,,De kinderen, de gezelligheid; daar krijg je gewoon energie van.’’
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren van Bij Ons Dagkamp (vlnr) Anneke Schippers en Ruud en Priscilla Pleeging, kijken uit naar de zevende editie. ,,De kinderen, de gezelligheid; daar krijg je gewoon energie van.’’ © max de krijger

Kinderen wacht veilige bubbel in Bij Ons Dagkamp in Beerzerveld: ‘Niet zingen en geen blaasinstrumenten!’

Het ergst vinden de organisatoren nog dat ze plaatselijke verenigingen buiten de deur moeten houden. Maar de zevende editie van Bij Ons Dagkamp kan dit jaar tenminste doorgaan, van 19 tot en met 22 juli. Vier dagen lang kunnen maximaal 45 kinderen in Beerzerveld naar hartenlust ruiken aan sport, natuur, cultuur en creativiteit.

 1. Ondernemers kritisch op keuze voor verkeersknip Ommen: ‘Er is geen enkele empathie met bedrijfsleven’
  PREMIUM

  Onderne­mers kritisch op keuze voor verkeers­knip Ommen: ‘Er is geen enkele empathie met bedrijfsle­ven’

  De verkeersknip levert alleen maar winnaars op, zei wethouder Leo Bongers vorige week in het persuurtje over de beweegbare afsluiting die er - als het aan het college ligt - in het Ommer centrum komt. Maar ondernemers kunnen niet leven met de optie ‘poller in het wegdek’. De stellingen worden andermaal ingenomen. ,,Als de raad hiermee akkoord gaat, dan maken wij bezwaar’’, kondigt voorzitter van de OVO, de Ondernemersvereniging Ommen, Ron Nijhof, alvast aan.
 2. Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis
  PREMIUM

  Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenberg­se hondencon­tro­leur niet thuis

  Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.

Vechtdal