Artist impression van brede school Kindplein West.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van brede school Kindplein West. © Gina van Elburg

Kindplein West Ommen weer een stap dichterbij: voorlopig ontwerp klaar

Het voorlopig ontwerp voor Kindplein West is gepresenteerd aan de ouders en aan buurtbewoners van de wijk Dante Zuid in Ommen. Het plan behelst een gezamenlijk energieneutraal onderkomen voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en de kinderopvang De Kleine Kunst. In totaal zullen er circa 500 leerlingen in het scholencomplex ondergebracht worden.

Zoals de plannen er nu voorliggen, zal het gebouw en het omliggende park in elkaar opgaan tot een herkenbaar ‘icoon in een groene leefomgeving’. In het ontwerp is goed nagedacht over de exacte locatie van het gebouw, binnen de grenzen van het daarvoor aangewezen terrein van 3500 vierkante meter.

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Vechtdal