Jan Smit (75) is bekend als deurwaarder, erevoorzitter van Heracles Almelo, KNVB-baas én sinds kort regisseur in de fusie tussen OVC en OZC, de twee Ommer voetbalclubs. ,,Echte liefde voor het voetbal, echte liefde voor een club. Dat vind ik prachtig om te ervaren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Smit (75) is bekend als deurwaarder, erevoorzitter van Heracles Almelo, KNVB-baas én sinds kort regisseur in de fusie tussen OVC en OZC, de twee Ommer voetbalclubs. ,,Echte liefde voor het voetbal, echte liefde voor een club. Dat vind ik prachtig om te ervaren.” © Frank Uijlenbroek

KNVB-boegbeeld Jan Smit (75) geniet nu van fusieperikelen in Ommen: ‘Echte liefde voor het voetbal’

Het is al even geleden dat de vermaarde voorzitter Jan Smit (75) een voetbalstadion bezocht. ‘Als het publiek niet naar binnen mag, dan ik ook niet’, is het credo van de voormalige deurwaarder uit Ommen. Bovendien is het boegbeeld van Heracles Almelo én de KNVB-bons veel te druk met een fusie van het lokale OZC en OVC'21. Een moreel appel, maar hij doet het ‘zonder duur te doen’ met alle plezier en vol overgave. ,,Amateurvoetbal heeft voor mij iets verfrissends, merk ik.”

  1. Op sommige vakantieparken in Ommen mag je straks mogelijk wél wonen: ‘Situatie aan onszelf te wijten’
    PREMIUM

    Op sommige vakantie­par­ken in Ommen mag je straks mogelijk wél wonen: ‘Situatie aan onszelf te wijten’

    In huisjes op vakantieparken De Lindenbergh en Juniperus mag je wellicht straks permanent wonen, terwijl dat voor de vier Calluna-parken in Ommen nog maar de vraag is. Ongeacht de regels vindt huisvesting op veel parken al jaren plaats. Volgens wethouder Leo Bongers (LPO) is het een probleem dat maatwerk vereist. ,,We moeten iets terugdraaien dat verkeerd gegroeid is.”