Volledig scherm
Timo Veen (links), Antje Kingma en Evert Jan Hof hebben in het project Duurzaam Hoonhorst 2050 de handen ineengeslagen. Ze hebben een bidbook bij de provincie ingeleverd dat in een prijsvraag zomaar 1,5 miljoen euro op kan leveren voor een van de zeventien projecten, de aanleg van een gezamenlijke moestuin met uiteindelijk appelsap voor het hele dorp. foto Sacha Wunderink

Koeien verwarmen de huizen

Een grasmaaier voor het hele dorp, eigen verplegers en conciërges en een door een composthoop aangelegde tuinslang die alle huizen in Hoonhorst weet te verwarmen.

 1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

  Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal