Drie generaties Kouwen, met van links naar rechts Nico, Henk en Dirk-Jan.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie generaties Kouwen, met van links naar rechts Nico, Henk en Dirk-Jan. © Frank Uijlenbroek

Kouwen: slager van Lemele en Nieuwleusen tot Addis Abeba

Opa Henk (86) komt al wapperend met een tientje aanlopen, dat hij zojuist bij de wekelijkse biljartavond in Lemelerveld in zijn hand kreeg gedrukt. Of hij de volgende keer weer wat van die lekkere rookworsten mee kan nemen, die ze bij Kouwen in Lemele zelf in elkaar draaien. Kleinzoon Dirk-Jan (31) neemt het biljet over en zegt dat het goed komt.

 1. Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”
  PREMIUM

  Leo Hoksbergen, nieuwe kwartierma­ker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrek­kers”

  De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.
 2. Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg
  PREMIUM

  Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg

  Het nieuwe gebouw wordt circa twee meter hoger dan het huidige fabriekspand, waardoor de productie mogelijk wordt van zogeheten 'specials’ in de staalbouw: van zeer complexe staalconstructies en XL-formaten. Dankzij de nieuwbouw kan Wielen Steel Productions, dat nu net over de grens is gevestigd bij Wielen, ook terugkeren naar het moederbedrijf in Hardenberg. ,,Alles onder één dak zorgt voor een grotere efficiency en bereikbaarheid’’, aldus Hutten.

Vechtdal