Amateurfotograaf Albert Koster uit Amersfoort legde een vlucht van de zeldzame lammergier op de Lemelerberg bij Ommen vast. ,,Ik ben geen prof, maar wel een vette mazzelaar."
Volledig scherm
PREMIUM
Amateurfotograaf Albert Koster uit Amersfoort legde een vlucht van de zeldzame lammergier op de Lemelerberg bij Ommen vast. ,,Ik ben geen prof, maar wel een vette mazzelaar." © Albert Koster/Plaatwerck

Lammergier brengt op Lemelerberg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstreffer’

foto's & audioEen zeldzame lammergier zette de Lemelerberg de afgelopen dagen op stelten. De reusachtige vogel streek vanuit Zuid-Europa neer op de heide, waar het vrouwtje een door schaapherder Anita Wichers klaargelegd kadaver verorberde. Toen had ze het rijk nog alleen, maar later volgden honderden spotters. ,,Deze vogel is zo groot, die hoef je niet te zoeken.”

1 reactie

 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  Die schapen waren ongetwijfeld ook niet bang voor de lammergier die alleen niet op de Veluwe thuishoort want het is namelijk een echte bergvogel.
 1. Juridisch knipperlicht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzetten stuw Junne
  PREMIUM

  Juridisch knipper­licht: Waterschap haalt toch weer bakzeil met droogzet­ten stuw Junne

  Twee weken nadat de Raad van State oordeelde dat de renovatiewerkzaamheden aan de stuw bij Junne gewoon door konden gaan, heeft de Zwolse rechtbank het licht weer op rood gezet. De voorzieningenrechter vindt dat er geen haast is geboden met de inspectie en renovatie van de ruim een eeuw oude stuw. Ze wil daarom eerst wachten op de uitspraak in een bodemprocedure die tegenstanders aanspanden tegen de verleende omgevingsvergunning voor het droogzetten van de Vecht rondom de stuw zodat die geïnspecteerd kan worden.
 2. Vogelaars uit hele land hopen op glimp van jufferkraanvogel bij Voorst: ‘Ik heb er een beetje de pest in’
  Play
  PREMIUM
  video

  Vogelaars uit hele land hopen op glimp van juffer­kraan­vo­gel bij Voorst: ‘Ik heb er een beetje de pest in’

  De vogel is gevlogen, maar de vogelaars zijn er nog wel. Op de Voorsterklei staan deze woensdagmiddag zeker tien mensen, verrekijker om de nek of voor de ogen. Ingespannen zoeken ze de lucht af. Komt hij terug? De zeldzame jufferkraanvogel die hier de afgelopen dagen fourageerde tussen de ooievaars is vanmorgen om 9.20 uur opgestegen en in zuidoostelijke richting weggevlogen.

Vechtdal