Amateurfotograaf Albert Koster uit Amersfoort legde een vlucht van de zeldzame lammergier op de Lemelerberg bij Ommen vast. ,,Ik ben geen prof, maar wel een vette mazzelaar."
Volledig scherm
PREMIUM
Amateurfotograaf Albert Koster uit Amersfoort legde een vlucht van de zeldzame lammergier op de Lemelerberg bij Ommen vast. ,,Ik ben geen prof, maar wel een vette mazzelaar." © Albert Koster/Plaatwerck

Lammergier brengt op Lemelerberg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstreffer’

foto's & audioEen zeldzame lammergier zette de Lemelerberg de afgelopen dagen op stelten. De reusachtige vogel streek vanuit Zuid-Europa neer op de heide, waar het vrouwtje een door schaapherder Anita Wichers klaargelegd kadaver verorberde. Toen had ze het rijk nog alleen, maar later volgden honderden spotters. ,,Deze vogel is zo groot, die hoef je niet te zoeken.”

1 reactie

 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  Die schapen waren ongetwijfeld ook niet bang voor de lammergier die alleen niet op de Veluwe thuishoort want het is namelijk een echte bergvogel.
 1. Heeft Leon (33) uit Raalte de zeer zeldzame schreeuwarend gespot? Specialisten kijken er naar
  PREMIUM

  Heeft Leon (33) uit Raalte de zeer zeldzame schreeuwa­rend gespot? Specialis­ten kijken er naar

  Wordt Leon Walraven (33) uit Raalte de zestiende Nederlander in ruim 160 jaar tijd die de zeldzame schreeuwarend spot in Nederland? Over die vraag buigt de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA), in opdracht van Dutch Birding, zich sinds kort. Samen met andere vogelaars pluist Walraven zijn beelden op ieder detail na en zij komen tot de conclusie: dit moet de zeldzame schreeuwarend zijn.

Vechtdal