Volledig scherm
© Ginopress

Larcom Ommen treft snel maatregelen na vierde brand in afvalcontainer

OMMEN - De maatregelen om het terrein van Larcom beter te beveiligen tegen brand worden versneld ingevoerd.

Dat meldt directeur Henk Blaauw een dag nadat woensdagmiddag voor de vierde keer brand is ontstaan in de afvalcontainer op het terrein. "Wat precies gedaan wordt, of het gaat om camera's of iets anders, dat onderzoeken we nu nog."

Blaauw vervolgt: "We hadden de container al uit voorzorg verder van het pand af gezet, zodat er geen risico meer is dat brand overslaat op het gebouw. Maar zo lang het alleen in de container gebeurt, is het beheersbaar."

Op woensdag 13 juli, donderdag 6 oktober en woensdag 9 november is bij de Larcom ook al brand geweest in de afvalperscontainer op het terrein. De schade is vooralsnog niet groot. "Het kost geld ja, de persmechanieken worden er niet beter op door die branden. Maar de schade bij een echte bedrijfsbrand is heel wat groter."

Net als de politie schrijft Blaauw deze branden niet meer toe aan pech. "Het lijkt geen toeval meer. We hebben geen idee waar het vandaan komt of aanknopingspunten voor het onderzoek."

Nadat woensdag opnieuw brand uitbrak in de afvalcontainer, constateerden de brandweer en politie ook al dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie voert onderzoek uit.

Vechtdal