In de hoofdvestiging van Larcom in Ommen werken circa 150 mensen via een regeling volgens de wet sociale werkvoorziening of de participatiewet. In maart moesten de deuren dicht, toen het aantal coronabesmettingen opliep tot dertig. Maar na een week was die totale lockdown voorbij.
Volledig scherm
PREMIUM
In de hoofdvestiging van Larcom in Ommen werken circa 150 mensen via een regeling volgens de wet sociale werkvoorziening of de participatiewet. In maart moesten de deuren dicht, toen het aantal coronabesmettingen opliep tot dertig. Maar na een week was die totale lockdown voorbij. © Frank Uijlenbroek

Larcom sluit ‘coronajaar’ toch weer met zwarte cijfers af: ‘manoeuvreren op de millimeter’

De sociale werkvoorziening van de Larcom heeft het ‘coronajaar’ 2020 ondanks alle moeilijke omstandigheden toch met een positief resultaat kunnen afsluiten. Op een totale omzet van bijna negen miljoen euro hield het regionale ‘werkleerbedrijf’, met ook vestigingen in Ommen en Hardenberg, een bedrag van 138.000 euro over.

 1. Ommen stemt nipt in met proef bollenteelt in drinkwatergebied: tenzij Raad van State draait
  PREMIUM

  Ommen stemt nipt in met proef bollen­teelt in drinkwater­ge­bied: tenzij Raad van State draait

  Met negen stemmen voor en acht tegen heeft de Ommer raad vanavond nipt ingestemd met een drie jaar durende proef met bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden. Collegepartij LPO stemde tegen, de coalitiepartners CDA en ChristenUnie voor. Via een motie kreeg wethouder Bart Jaspers Faijer wel de opdracht om eerst te kijken of de Raad van State vijf jaar na de uitspraak van 2016, waarin het Ommer verbod op bollenteelt in drinkwaterwinningen werd vernietigd, tot andere inzichten is gekomen.
 2. Ommen haalt schotten tussen dagbesteding en baan weg

  Ommen haalt schotten tussen dagbeste­ding en baan weg

  Uiterlijk eind mei wil Ommen een plan presenteren om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit de dagbesteding aan een baan te helpen. Dit project 'arbeidsmatige dagbesteding' is de Ommer bijdrage aan de 'Village Deals', waarin elf kleinere gemeenten (minder dan 50.000 inwoners) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) samenwerken om de ingewikkelde regelgeving op gebied van maatschappelijke ondersteuning en werk eenvoudiger te maken.

Vechtdal