Volledig scherm
PREMIUM
De jachthaven in Ommen. © Gerard Vrakking

Leden en bestuur van watersportvereniging Vechtstreek in Ommen op ramkoers

Het voortbestaan van watersportvereniging De Vechtstreek is in gevaar. Na een rel is het bestuur opgestapt, waardoor de jachthaven in Ommen stuurloos dreigt te raken.

Dat blijkt uit een uitgebreide brief die naar leden is gestuurd en in bezit is van deze krant. In een verklaring stelt het bestuur 'op een dermate kwetsende wijze te zijn benaderd door leden, dat dit niet meer acceptabel is.' Hierop hebben de bestuursleden besloten om hun functie neer te leggen.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal