Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen Fleur, Anouk en Time tonen de winnende poster met als slogan ‘Niet roken dat is stoer!’. © Frank Uijlenbroek

Leerlingen De Maat uit Ommen rookvrij naar bioscoop én Efteling

Een half jaar niet roken; het is een eitje voor de leerlingen van klas 1C van Praktijkschool De Maat in Ommen. Omdat de leerlingen bovendien de leukste poster hebben gemaakt, zijn zij de landelijke winnaars van de Smokefree Challenge: ,,Dat hadden we nooit verwacht.’’

Ietwat de gespannen staan de leerlingen deze morgen op het podium van Praktijkschool De Maat, een school voor voortgezet onderwijs in Ommen. Gespannen luisteren de kinderen uit klas 1C naar toespraken van Marianne Maat van Trimbos en wethouder Ko Scheele. Maar als eerstgenoemde een cheque tevoorschijn haalt, beginnen de ogen als vanzelf te glinsteren; de winnaars van de Smokefree Challenge mogen een dagje naar de Efteling.

  1. Ommen eert Canadese bevrijders met bloemenpracht op Manitoba-rotonde

    Ommen eert Canadese bevrijders met bloemen­pracht op Manitoba-rotonde

    Als op 11 april 2020 wordt gevierd dat Ommen 75 jaar vrij is, moeten duizenden bloembollen bloeien op de Manitoba-rotonde in de buurtschap Besthmen. Leden van de buurtvereniging ‘Rond de Regge’ hebben daarvoor bollen gepoot op de rotonde die is vernoemd naar de ‘Manitoba Dragoons’, het Canadese cavalerie-verkenningsregiment dat een belangrijke bijdrage leverde aan de bevrijding van het Europese vasteland inclusief de regio rond Ommen.

Vechtdal