Volledig scherm
© Thinkstock

Lemele wil zicht op woonbehoefte

LEMELE - Plaatselijk Belang Lemele en de gemeente Ommen houden dinsdag 31 januari in De Schakel in Lemele een woonavond.

De organisatoren hopen hiermee een zo concreet mogelijke inventarisatie van de woonbehoefte in de komende jaren in beeld te krijgen. Dit is gericht op het einddoel; het aanbod aan te laten sluiten op de woonbehoefte.

Uit enquêtes die Plaatselijk Belang in de laatste 10 jaar heeft gehouden, wordt het belang van het thema wonen erg duidelijk.

Er is vooral de wens voor levensloopbestendige woningen, starterswoningen, 55+ woningen en een combinatie van wonen en werken. Plaatselijk Belang signaleert ook dat er in de toekomst een groter aanbod van woningen en/of boerderijen in het buitengebied komt. Wat zijn de mogelijkheden hiermee?

Liefst zien de organisatoren zoveel mogelijk inwoners op de avond af komen, maar ook mensen die niet aanwezig kunnen zijn wordt gevraagd informatie te verschaffen.

Via info@pblemele.nl kunnen inwoners zich aanmelden voor de avond. Ook kunnen daar de antwoorden naar toe voor de volgende drie vragen: Hebt u de komende 5 jaar verhuisplannen? Ja of nee. Welk soort woning heeft u aan te bieden? Als laatste welk soort woning zoekt u?

PB Lemele kan de resultaten hiervan afstemmen met de gemeente Ommen om zodoende een actief woningbeleid in Lemele te krijgen, dit bevordert de leefbaarheid van Lemele.

Vechtdal