LPO-fractievoorzitter Dick Remmers op het tracé waar het fietspad moet komen vanaf de tunnel onder de N48 (zie achtergrond). Het fietspad zou hier volgens de LPO moeten splitsen in een fietsroute via de Kievitstraat, en een alternatieve route via Hessenweg West-Balkerweg.
Volledig scherm
PREMIUM
LPO-fractievoorzitter Dick Remmers op het tracé waar het fietspad moet komen vanaf de tunnel onder de N48 (zie achtergrond). Het fietspad zou hier volgens de LPO moeten splitsen in een fietsroute via de Kievitstraat, en een alternatieve route via Hessenweg West-Balkerweg. © Frank Uijlenbroek

Lokale Partij Ommen laat fietsers vanaf tunnel N48 zelf route kiezen naar centrum

Er moet niet één fietsroute worden aangewezen vanaf de nieuwe aan te leggen tunnel onder de N48 door richting het centrum van Ommen, maar twee. Zo kunnen fietsers zelf bepalen welke route voor hen de voorkeur krijgt. Met dit voorstel komt de Lokale Partij Ommen (LPO) tegemoet aan de kritiek van bewoners van de Kievitstraat, die overlast en gevaarlijke situaties vrezen wanneer er maar één fietsroute wordt aangewezen: die door hun straat.

Vechtdal