Volledig scherm
PREMIUM
Van de rolstoelfiets van de 23-jarige Lukas bleef na de aanrijding met de trein maar weinig over. © GinoPress B.V.

Lukas (23) uit Tsjechië ‘blij dat hij nog leeft’ na bizarre reddingsactie op spoor bij Ommen

VIDEOHet gaat naar omstandigheden goed met de 23-jarige verstandelijk en lichamelijk gehandicapte Lukas, die vrijdag op het spoor bij Ommen aan de dood ontsnapte. De onfortuinlijke Tsjech werd gered door taxichauffeur Gerben van Dam, en is hier op uitwisseling. Marco Vlaming van stichting Olde Vechte werpt zich nu op als beschermheer van Lukas. ,,Zelfs de burgemeester krijgt hem niet te spreken.”

Volledig scherm
Hulpdiensten spoedden zich vrijdag naar de plek des onheils. © GinoPress B.V.

De 23-jarige Lukas keek vrijdag de dood in de ogen toen eerst zijn rolstoelfiets haperde op de rinkelende overgang bij de Beerzerweg, hij daarna uit zijn hulpmiddel kroop en vervolgens nog eens met zijn schoenen in de rails klem kwam te zitten. Hij ontsnapte, want plots was daar Gerben van Dam (61) van taxi Steen die in de buurt wat klanten op wilde pikken en de Tsjech in de penarie zag zitten. Hij sjorde Lukas van het spoor, net voordat de trein over de rolstoelfiets denderde. 

 1. Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbreiding koopzondagen; supermarkten vanaf 22 december elke zondag open
  PREMIUM

  Winkeliers Ommen peilen animo voor uitbrei­ding koopzonda­gen; supermark­ten vanaf 22 december elke zondag open

  Ommenaren kunnen vanaf 22 december elke zondagmiddag boodschappen doen bij de supermarkten in hun stad. Andere winkeliers zullen lang niet alle 52 zondagen van het jaar hun deuren openen, maar waarschijnlijk wel kiezen voor meer dan het huidige aantal van twaalf koopzondagen. Dat is de verwachting van de Handelsvereniging Ommen die momenteel de wensen van de ondernemers in kaart brengt.
 2. Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografenparadijs Antarctica
  PREMIUM

  Avonturier Jasper Nijland uit Ommen zeilt naar fotografen­pa­ra­dijs Antarctica

  Jasper Nijland, geboren en getogen in de Zwolse buurtschap Herfte en sinds vorig jaar inwoner van Ommen, noemt zichzelf een ‘avontuurlijke wereldreiziger met grote passie voor fotografie, videografie en de agrarische sector’. Medio deze maand wordt een grote droom werkelijkheid: aan boord van een monumentaal zeilschip gaat hij op expeditie naar Antarctica. In de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers als James Cook, Charles Darwin en Roald Amundsen.

Vechtdal