Man in Ommen wil straat oversteken, maar wordt geschept door auto en raakt ernstig gewond

VideoBij een ongeluk op een kruising in Ommen is een man ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde nadat hij tijdens het oversteken werd geschept door een auto.

Het ongeval vond rond 17:30 uur plaats op de kruising tussen het Lodderholt en het Vrijthof in Ommen. De man wilde een zebrapad oversteken, maar werd door de voorbijkomende personenauto geraakt. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Omstanders schoten direct te hulp en verleenden eerste hulp. Ook zorgden zij ervoor dat de man droog bleef, gezien de flinke regenval. 

Bestuurder aangehouden

Er kwamen een ambulance en een politieauto ter plaatse, die vervolgens de zorg overnamen. De man heeft verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Voor zover bekend raakte de bestuurder van de auto niet gewond. Zij is wel aangehouden. 

De plek van het ongeluk werd na komst van de hulpdiensten enige tijd afgesloten, zodat de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek kon doen naar de oorzaak van het ongeval. In een bericht op Facebook heeft de politie getuigen opgeroepen zich te melden. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de plek van het ongeval. © Nick den Boer
Volledig scherm
De plek waar het ongeluk in Ommen plaatsvond. © Google Streetview
  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal