Man in Ommen wil straat oversteken, maar wordt geschept door auto en raakt ernstig gewond

VideoBij een ongeluk op een kruising in Ommen is een man ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde nadat hij tijdens het oversteken werd geschept door een auto.

Het ongeval vond rond 17:30 uur plaats op de kruising tussen het Lodderholt en het Vrijthof in Ommen. De man wilde een zebrapad oversteken, maar werd door de voorbijkomende personenauto geraakt. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Omstanders schoten direct te hulp en verleenden eerste hulp. Ook zorgden zij ervoor dat de man droog bleef, gezien de flinke regenval. 

Bestuurder aangehouden

Er kwamen een ambulance en een politieauto ter plaatse, die vervolgens de zorg overnamen. De man heeft verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en is met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Voor zover bekend raakte de bestuurder van de auto niet gewond. Zij is wel aangehouden. 

De plek van het ongeluk werd na komst van de hulpdiensten enige tijd afgesloten, zodat de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek kon doen naar de oorzaak van het ongeval. In een bericht op Facebook heeft de politie getuigen opgeroepen zich te melden. 

De politie doet onderzoek bij de plek van het ongeval.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de plek van het ongeval. © Nick den Boer
De plek waar het ongeluk in Ommen plaatsvond.
Volledig scherm
De plek waar het ongeluk in Ommen plaatsvond. © Google Streetview
 1. Echtpaar sterft binnen drie dagen aan corona en krijgt laatste rustplaats in Ommen: ‘Voor altijd bij elkaar’
  PREMIUM

  Echtpaar sterft binnen drie dagen aan corona en krijgt laatste rustplaats in Ommen: ‘Voor altijd bij elkaar’

  Voormalig ondernemer Sam van Rooijen uit Ommen is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw Jos werd als eerste besmet met dat verwoestende virus en leek weer op te krabbelen, totdat haar situatie maandagavond ineens verslechterde. De volgende dag stierf ook zij. Het paar wordt maandag gezamenlijk begraven op de Laarmanshoek in Ommen. ,,Het is heel hard en onwerkelijk dat het zo moet gaan.’’
 2. John ontdekte het gruwelijke lot van zijn opa in kamp Erika bij Ommen. Dit is het verhaal dat hij niet heeft kunnen navertellen
  PREMIUM

  John ontdekte het gruwelijke lot van zijn opa in kamp Erika bij Ommen. Dit is het verhaal dat hij niet heeft kunnen navertel­len

  Verdriet en een zoektocht naar rechtvaardigheid, het zit tot diep in de vezels van de 62-jarige John Kooperberg uit Nieuw-Zeeland. Zijn grootvader was een van een groep van acht Joodse mannen die de extreemste vernederingen op kamp Erika bij Ommen in de Tweede Wereldoorlog moesten doorstaan. Alles wat er over te vinden is zocht hij na. Hij ontdekte afschuwelijke gebeurtenissen. 75 jaar na de bevrijding van het kamp, op 6 april 1945, doet hij zijn verhaal.
 3. Dalfser politiek vergadert digitaal en is ‘live’ te zien; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
  PREMIUM
  update

  Dalfser politiek vergadert digitaal en is ‘live’ te zien; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

  De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Alles werkt volgens plan en daardoor kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal