Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Johan Otten (links) en bestuurslid Gerrit Velten van de Stichting Ommer Molens willen in de zaagschuur van molen Den Oordt weer net als vroeger planken zagen. © Frank Uijlenbroek

Molenstichting Ommen pleit voor toeristische houtzagerij in Den Oordt

Molenliefhebbers blijven hopen dat Ommen een zaagmolen terugkrijgt. De stichting Ommer Molens wil molen Den Oordt weer ‘zaagvaardig’ maken, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe hier vroeger bomen werden verzaagd.

,,’Jullie hebben goud in handen met zoveel toeristen in de stad’, zei een molenaar van een Friese zaagmolen toen hij bij ons op bezoek was’’, vertelt voorzitter Johan Otten van de Ommer molenstichting enthousiast.

  1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
    PREMIUM

    20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

    Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.

Vechtdal